Uitgelicht

Kennis delen

Kennis delen

Gepubliceerd op: 24 mrt 2024

In juli 2024 vindt er een meerdaags internationaal FEPSAC congres plaats in Innsbruck (Oostenrijk) waar sportpsychologen vanuit de hele wereld kennis en ervaringen met elkaar delen om de atleet beter te kunnen begeleiden. De laatste inzichten en ontdekkingen komen er aan bod. Ik zie er nu al naar uit, de FEPSAC is de Europese organisatie voor de Sportpsychologie. Wij als leden van de VSPN zijn onderdeel van FEPSAC.

Lees meer

Einde topsportcarière

Einde topsportcarière

Gepubliceerd op: 24 mrt 2024

Sinds 2016 ben ik toegevoegd aan het Team Expert Prestatigedrag van NOC*NSF. Mijn opdracht, naast het begeleiden van sporters, is specifiek gericht op de transitie van het einde van de topsportcarriere. De eigen vaardigheden en ervaringen omzetten naar een maatschappelijke positie. Ik help deze (ex) sporters graag bij het maken van die overgang. Ik doe dat in nauwe samenwerking met @Work van NOC*NSF en mijn collega's Wanda Schapendonk en Sanne Kerkhof (ex shorttrackster). Heb je vragen tegen het einde van …

Lees meer

Oudercursus

Oudercursus

Gepubliceerd op: 24 mrt 2024

Ook in 2024 gaat er een oudercursus van start. Deze gaat 3 avonden omvatten en wordt gegeven door Jutta Hulshof en Hardy Menkehorst, beiden expert prestatiegedrag van het NOC*NSF. Centraal staat de vraag hoe een ouder kan bijdragen aan de ontwikkeling van hun zoon of dochter op persoonlijk en sportief vlak. Data volgen nog.

Lees meer